Ik kan je redden | Sofie Deporte


 Ik kan je redden - Sofie Delporte (Borgerhoff & Lamberigts)


Een jonge lerares op de vlucht voor haar verleden probeert een nieuw bestaan op te bouwen in een stad aan zee. Wanneer ze een charismatische muzikant ontmoet, denkt ze haar kans op geluk gevonden te hebben. Ze heeft het mis. Inspecteur Olivia Leroy is recent overgestapt naar het Bureau Vermiste Personen. Ze worstelt met zichzelf, haar liefdesleven en de rest van de wereld. Als in de Polders het lichaam van een onbekende vrouw wordt opgegraven, krijgt ze de opdracht het slachtoffer te identificeren. Ze bijt zich vast in de zaak, erop gebrand zich te bewijzen, maar er zijn amper aanknopingspunten en elk spoor loopt dood. Dan wordt in de buurt een tweede lijk gevonden. Terwijl de moordsectie focust op het vinden van de dader, blijft Olivia koppig haar eigen onderzoek voeren. Dat wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen. Om de slachtoffers hun namen terug te geven en ervoor te zorgen dat de moordenaar niet vrijuit gaat, zal Olivia haar eigen blinde vlekken onder ogen moeten zien.


Wanneer de uitgeverij een boek promoot met erover te zeggen dat ze het gelezen hebben in een keertje dan legt dat de lat wel heel erg hoog. Meteen ook de reden waarom ik wat schuw was om aan dit boek te beginnen. Het toonde ook best dik maar…


Ik moet mij helemaal bij de meningen van deze uitgeverij scharen. Ik las het in een recordtempo uit. In een keer. Wat een goed boek met uitstekende beschrijvingen, boeiende personages en een heel goed verhaal. 


Het hoofdpersonage had haar tijd nodig om sympathiek gevonden te worden maar dat zorgde er alleen maar voor dat ze overkomt zoals - volgens mij - de auteur bedoeld heeft. Olivia heeft tijd nodig, zowel zij als de lezer maar op het einde van het boek sluit je haar helemaal in je hart. Inclusief die keiharde kant.


Ook het verhaal zit steengoed in elkaar en is boeiend. Een heel boek lang hield de auteur mij op het puntje van zijn stoel en hebben mijn kinderen meermaals een ‘ssssst’ gehoord omdat ik zo gespannen zat te lezen in deze thriller.


Een debuut maar zo leest het niet, het leest als een gevestigde waarde in thriller landschap en ik ben heel erg benieuwd naar nog meer. 


  • Auteur(s) : Sofie Delporte
  • Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
  • ISBN : 9789464759341
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 392
  • Verschijningsdatum : mei 2023
  • Thema : Thriller / spannende fictie

0 reacties:

Een reactie posten