De duivel trilogie | Adrian Stone

 De Duivel trilogie - Adrian Stone (LS Amsterdam)


Het verhaal van Marak Viervinger begint met de verschrikkelijke Zabatha, leider en profeet van de Cataristen en de trouwste dienaar van de verboden god Cataris, die in de jeugdige Marak, een kind nog, een uitzonderlijk talent ontdekt om magie te kanaliseren. In deze wereld, waarin priesters en monniken de energie van hun god kunnen omzetten in magie, ziet Zabatha in de jeugdige Marak een pion van het kwaad die de Cataristen weleens de wereldheerschappij zou kunnen bezorgen. De arme Marak weet van niets. Erger nog, hij is voor het leven getekend en wordt nu beschouwd als een aanhanger van de gevreesde Cataristen. Hogepriesteres Verina neemt het voor hem op en Marak stemt in met haar verzoek de Proef te ondergaan, om erachter te komen hoe groot zijn talent precies is. De gevolgen blijven niet uit... Zo begint de spannende saga van Marak Viervinger. 


De fantasy waarvan ik niet wist dat ik er zó van zou genieten. Want dat deed ik, driedubbel.


De schrijfstijl is erg prettig. En met prettig bedoel ik dat het makkelijk te volgen is, dat het beeldend genoeg is, dat de personages genoeg diepte hebben en dat je zonder veel denkwerk kan - en vooral wil - blijven doorlezen. Ik las de trilogie moeiteloos. Het werd mijn momentje van pure ontspanning om in deze schitterende uitgave te duiken. 


Ook de personages begonnen aan mij te kleven en dan vooral het hoofdpersonage Marak. Doorheen Profeet van de Duivel (1), Zoon van de Duivel (2) en Ziel van de Duivel (3) blijven alle (hoofd)personages trouwens genoeg boeien.


Een dipje hier en daar doorheen de trilogie maar over het algemeen is dit makkelijke fantasy, en dat is gewoon erg fijn om te lezen. De elementen die de auteur gekozen heeft zoals godsdienst, familie, magie, je plaats vinden in het leven enz doorspekt met het fantasy gegeven, maken van deze verhalen echt een heel leuke trilogie.


Het boek waarvan ik niet wist dat ik het nodig had. Zowel als voor de - ik zeg het nog eens - prachtige uitgave met stofomslag, goudbedrukt boekblok, leeslint, als voor het verhaal van Marak.


  • Auteur(s) : Adrian Stone
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff Fantasy
  • ISBN : 9789021036649
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 880
  • Verschijningsdatum : maart 2023
  • Serie : De Duivel Trilogie
  • Thema : Donkere fantasy; Epische / heroïsche fantasy; Leeftijdscategorie: vanaf 15 jaar

0 reacties:

Een reactie posten