Hamley en de draak | Sandra J. Paul


 Hamley en de draak - Sandra J. Paul (HamleyBooks)


De baasjes van het zwarte katje Hamley krijgen bijzonder bezoek van Meizi, Viola's nieuwe vriendinnetje, dat uit China afkomstig is. Wanneer Hamley de volgende ochtend wakker wordt, bevindt ze zich in het oude China, waar ze een gigantisch drakenei vindt. Maar ook mama draak is ernaar op zoek ...


HamleyBooks en auteur Sandra J. Paul trakteren ons gezin - en alle lezers van jong tot oud - met deze nieuwe Hamley weer op een prachtige hardcover vol mooie illustraties. Hamley, het schattige katje en tevens het meest nieuwsgierige katje, is al aan zijn 4e avontuur toe. Hamley loopt deze keer een avontuur in waar ze een drakenei vindt. 


Hamley en alle andere bewoners en vrienden van het huis waar ze woont, beginnen zich wat te vervelen doordat de winter en het slechte weer zo lang aanhoudt en ze zo geen nieuwe avonturen kunnen beleven. Wanneer de nieuwe buren van Hamleys baasjes op bezoek komen, hoort ze woorden zoals China, Chinees nieuwjaar en draken. En zo staat er haar toch een nieuw avontuur te wachten.


De auteur zorgt, met de korte hoofdstukken, illustraties en leuke manier van schrijven, ervoor dat deze boekjes voor iedereen leuk zijn. Zowel voor ouders die hun kinderen voorlezen, voor jonge lezers die net gestart zijn maar ook voor vlotte lezers die gewoon even zin hebben in een leuk boek. 


Wat hier in huis vooral de meerwaarde van Hamley is, is dat het katje zo nieuwsgierig is, dat ze veel vragen stelt en dat er op al die vragen antwoorden komen. Dat je je kinderen, neefjes, nichtjes of gewoon zelf weer wat bijleert over Oosterse elementen is ook een plus.


We kijken nu al uit om samen met Hamley naar het pretpark te gaan. Die release staat gepland op 28/04. 


  • Auteur(s) : Sandra J. Paul
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464510201
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 110
  • Verschijningsdatum : februari 2022

0 reacties:

Een reactie posten