Een lang weekend | Laure van Rensburg


 Een lang weekend - Laure van Rensburg  (AW Bruna)


Je leert iemand pas echt kennen als je er samen tussenuit gaat...


Ellie is een bescheiden en zeer intelligente studente aan New York University. Steven is een knappe en gerespecteerde docent op een elitaire school in Manhattan. In zijn omgeving wordt met jaloezie naar de relatie met zijn jongere vriendin Ellie gekeken. 

Wanneer het stel voor het eerst samen een weekend weg gaat, kunnen ze beiden niet wachten om elkaar beter te leren kennen. Maar als ze tijdens een sneeuwstorm vast komen te zitten in het afgelegen huis, slaat de sfeer om en wordt duidelijk dat zowel Ellie als Steven grote geheimen met zich meedraagt – en dat een van hen het weekend niet zal overleven…


Rond dit boek is er veel promo dus moest ik zelf gewoon, als liefhebber van thrillers, meteen dit boek lezen. Het begin van het boek voelde voor mij een beetje rommelig, het duurde even voor ik compleet in het verhaal zat maar eenmaal gewend aan de manier van verhaal vertellen was ik niet meer tegen te houden en ik las dit boek dus in een keertje uit.


Dat wil dus zeggen dat de auteur een vlotte schrijfstijl heeft. Het leest, na even gewoon worden aan die manier van schrijven, heel snel en vlot. Qua spanning is dit boek geen alledaagse thriller waardoor er momenten zijn die misschien iets te lang aanvoelden of waar er iets teveel details werden gegeven.


De twee verhaallijnen in dit boek, die van Ellie en die van Steven, geven meteen al mee dat deze personages zoals ijsbergen zijn. Wat je ziet is niets in vergelijking met wat er mogelijks onder de oppervlakte zit. Dit is trouwens ook het eerste boek waar ik van vind dat beide hoofdpersonages niet de meest leuke mensen zijn. Wat dan wel weer heel verfrissend is. 


Dus ik las vorige week, met sneeuw, dit thriller debuut van Laure van Rensburg. Als een stevige thriller zou ik dit boek nu niet bestempelen, het is eerder een mindgame en een kat en muis-spel. Dat beetje pit om er een knaller van te maken, ontbrak hier maar het is wel een ideaal boek voor wanneer je al je weekendplannen moest cancellen en je toch nog iets van je weekend wil maken, op de bank met een boek. 


0 reacties:

Een reactie posten