En de wereld was jong | Carmen Korn


 En de wereld was jong - Carmen Korn (signatuur)


Drie families, drie steden, één decennium. Het eerste deel in de nieuwe serie van bestsellerauteur Carmen Korn.


1 januari, 1950: een nieuw decennium is aangebroken. Er wordt reikhalzend naar uitgekeken, want de oorlog heeft diepe wonden achtergelaten. Het huis van Gerda en Heinrich Aldenhoven in Keulen barst uit zijn voegen, maar Heinrichs kunstgalerie levert niet genoeg geld op om alle hongerige monden te voeden. In Hamburg verlangen Gerda’s vriendin Elisabeth en haar man Kurt naar de terugkeer van schoonzoon Joachim. Is hij nog in leven? En Margarethe, geboren Aldenhoven, is van Keulen naar San Remo verhuisd. Het leven aan de zijde van haar Italiaanse echtgenoot lijkt zorgeloos, maar haar bemoeizieke schoonmoeder kwelt haar. Hoe verschillend ze hun nieuwjaarsdag ook doorbrengen, ze vragen zich allemaal hetzelfde af: zullen onze oorlogswonden eindelijk helen? En wat zal de toekomst ons brengen?


Na het lezen van de vorige trilogie geschreven door de auteur, was ik heel nieuwsgierig of ze nóg eens een trilogie kon schrijven, die zich in grove lijnen in dezelfde tijd afspeelt, en toch de lezer geboeid kan houden. Het antwoord is ja. Ja, dat kan ze. 


Deze auteur slaagt er in, door haar manier van schrijven, dat je heel snel in het verhaal zit. Je pikt heel snel de sfeer en de vibe op die de auteur je wil laten voelen. Ook al zijn er vele personages, het voelt nooit verwarrend aan. Je creëert daardoor ook snel een band met de personages, de omgeving, met het hele boek.


Door te schrijven over de tijd na de oorlog heeft de Carmen Korn een formule gekozen die werkt. Doorgaan lees je niet zoveel van hoe het mensen verging na de oorlog. Hoogtepunten maar ook dieptepunten, financiële problemen, wederopbouw van steden en levens, de auteur geeft het met deze start van de trilogie weer feilloos mee. Heel benieuwd naar deel 2.


  • Auteur(s) : Carmen Korn
  • Uitgeverij: Signatuur
  • ISBN : 9789056727048
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 528
  • Verschijningsdatum : november 2021

0 reacties:

Een reactie posten