Blanco | Darline Degheldere


 Blanco - Darline Degheldere (HamleyBooks)


Wanneer Amanda uit een coma ontwaakt heeft ze geen flauw idee wat haar is overkomen. Ze is het grootste deel van haar geheugen kwijt en weet niet wat er zich de laatste vijfentwintig jaren van haar leven heeft afgespeeld. De medische staf krijgt gelijk wanneer ze beweren dat prikkels en triggers kunnen leiden tot opduikende herinneringen. 


Ze slaagt er stilaan in haar verleden te reconstrueren. Tijdens dat proces ontvangt ze vreemde boodschappen. De betekenis dringt tot haar door op het moment dat het bijna te laat. Ze wilt voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt en neemt het heft in eigen handen.


Darline Degheldere is een auteur die ik leerde kennen door een eerder uitgegeven boek bij HamleyBooks, De Vijfde Kamer. Dat is een boek waar niets en niemand is waar het lijkt, een mindgame. Ook over dit boek, Blanco, kan ik alvast zeggen dat het even vlot en snel leest zoals De Vijfde Kamer en dat ook in dit boek de focus vooral op het psychologische ligt. Het is dat element, dat voor spanning zorgt. 


Het zou geen psychologische thriller zijn als dit een verhaal was waar Amanda een vlekkeloze familie en gebeurtenissen heeft en waar ze naarmate ze meer en meer herinneringen terugkrijgt ook meer en meer ontdekkingen doet die bepalend zijn voor hoe ze verder wil. Dankzij de schrijfstijl van de auteur pik je de verschillende gevoelens, emoties meteen op en voelt het alsof je het samen met Amanda beleefd. 


Een thriller die je niet door de spanning maar door intriges op het puntje van je stoel houdt en dat is goed want de auteur durft soms snel switchen naar iets anders. Boet dat in qua geloofwaardigheid? Misschien wel voor sommige, maar de auteur zorgt ervoor dat je amper tijd hebt om daar over na te denken omdat je snel alweer door wil, moet zelfs, lezen in het verhaal.


Ik denk dat deze auteur een manier van verhaal schrijven heeft dat misschien niet iedereen ligt. Toch zijn, zowel De Vijfde Kamer en Blanco, sterke boeken en boeken die er staan. Psychologisch sterk, er is ‘more than meets the eye’ en dat is net wat dit boek dus zo goed maakt. Lees vooral zelf eens een boek van deze auteur, je zal merken dat het inderdaad een heel eigen sfeertje is.


  • Auteur(s) : Darline Degheldere
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464510027
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 300
  • Verschijningsdatum : april 2022

0 reacties:

Een reactie posten