De eeuw van de Vhei | Valentijn Ringelberg

 De eeuw van de Vhei - Valentijn Ringelberg (Cauldron Books)


Ontrafel vier verhalen die de geschiedenis van Vha’Rymn vormden.


Op Jho, een eiland ver weg van Vha’Rymn, wordt de jonge Umuli Acksol door de eilandsjamaan aan zijn nieuwe levenspartner gekoppeld. Toch blijkt uit een visioen van de sjamaan dat de Schepper meer voor hem in petto heeft, iets dat het eiland op haar grondvesten doet schudden.


Velara werkt in de winkel van haar oom als ze bezoek krijgt van een toegetakelde vrouw. Gelukkig weet ze haar een helpende hand te bieden, al blijkt het uiteindelijk een voorbode te zijn van een gebeurtenis die Velara’s leven – en dat van haar dochter – voor altijd zal veranderen.


Als Vhéi groeit Yza op bij zijn Nomadenfamilie in de bergtempel van Nepherië. Hoe ouder hij wordt, hoe rustelozer zijn vleugels beginnen te worden. Ze snakken naar vrijheid. Zal het Yza lukken om zijn lotsbestemming te omarmen?


Op boerderij Woestzicht heerst er een ziekte die bekendstaat als De Zwarte Kus. Het tast de gewassen aan en Nüro en zijn ouders zien hun inkomsten in rook opgaan. Toch lijkt er een lichtpuntje aan de horizon te verschijnen, een kans die grote gevolgen zal hebben.


Vanaf het eerste boek in deze serie ben ik helemaal gek op het verhaal dat Valentijn Ringelberg aan het vertellen is. Ik kijk elke keer reikhalzend uit naar een nieuw boek en ik zweer het dat ik nu al een bookhangover heb als ik eraan denk dat deze serie ooit ten einde zal lopen.


Deze auteur heeft een vlotte schrijfstijl waardoor ik super snel door het boek raas en steeds meer wil. Ook na boek vier dus. In deze novelle zijn het 4 verhalen die je doen ontdekken hoe Vha’Rymn gevormd word en ook hier stelt de auteur niet teleur. Personages die je helder en duidelijk voor je ziet, de wereld die gecreëerd is, de manier waarop hij alles naar voor brengt, gevoelens die je samen met hen beleefd, diversiteit, deze novelle heeft het allemaal. Een mooie aanvulling in de reeks, een aanvulling die echt een meerwaarde is. Eentje die ik weer met veel plezier gelezen heb.


Al vier boeken lang krijgt de auteur het voor elkaar dat ik meer wil lezen, meer wil weten en het liefst nog vandaag. Dat is toch wel heel knap. Je voelt, hoort en beleefd. Dat is hoe ik de boeken van Valentijn het beste kan omschrijven. Oh ja, en je wil dus meer lezen!
0 reacties:

Een reactie posten