Adrenaline | Zlatan Ibrahimovic


 Adrenaline - Zlatan Ibrahimovic (Ambo|Anthos)


Dit is niet het evangelie van een god, maar het dagboek van een man van veertig die afrekent met zijn verleden en de toekomst recht in de ogen kijkt, als de zoveelste tegenstander.


Overal waar Zlatan opduikt zorgt hij voor reuring en provoceert hij, iets waarvan hij in zijn megaseller Ik, Zlatan natuurlijk al op smakelijke wijze verslag deed. In Adrenaline overziet Zlatan zijn hele carrière, hij vertelt over zijn ervaringen en geeft een nieuwe generatie de lessen door die hij in zijn leven heeft geleerd. Hij vertelt eerlijk en openhartig hoe hij is veranderd en hoe hij de toekomst tegemoet treedt: door het ouder worden en de twijfels te accepteren. Zo ontvouwt zich een verhaal vol ontboezemingen en anekdotes, waarin ook ruimte is voor Zlatans angsten en de zachte, kwetsbare kant van de sterspeler. Een verhaal over de kracht, vastberadenheid en moed die de jongen uit Rosengård naar de top van de wereld hebben gevoerd.


Zlatan Ibrahimovic. Zlatan, niets minder dan een wandelende - of beter gezegd, voetballende - legende en de man is een kanjer. Zijn carrière loopt nog steeds, ik bedoel, welke voetballer is nog zo goed op 40-jarige leeftijd, en ook qua karakter is deze man ronduit boeiend. We hebben allemaal wel al eens een interview of tv-interview van deze man gezien, en laat ons zeggen dat hij zich niet inhoudt als het op zijn waarheden aankomt. Provoceren, reveleren, het is hem allemaal niet vreemd. Zlatan is nu eenmaal een God. Punt. 


Wat dit boek nu zo bijzonder maakt is dat hij zich van een kwetsbare kant laat zien. Een kant waar het einde van zijn voetbalcarrière een vooruitzicht is waar hij angstig om wordt. Stilaan maakt hij de balans op, over zijn carrière, over leuke en minder leuke tijden, blessures, zijn kinderen en nog zoveel meer en dat allemaal op een openhartige en eerlijke manier. Ik heb niet zoveel met voetbal, maar als deze man spreekt of schrijft, dan luister en lees ik. Wat een held. 


  • Auteur(s) : Zlatan Ibrahimovic
  • Uitgeverij: Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026358784
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 272
  • Verschijningsdatum : maart 2022


Onvoorstelbaar maar waar: in oktober 2021 is het eeuwige enfant terrible van de voetballerij, Zlatan Ibrahimovic´, veertig jaar geworden. Hij werd in 1981 geboren in Malmö, waar hij op zijn dertiende begon te voetballen bij Malmö FF, en groeide uit tot het boegbeeld van de belangrijkste clubs ter wereld: Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy en opnieuw Milan. Zijn prijzenkast bevat meer dan dertig nationale en internationale trofeeën, waaronder de FIFA Puskás Award 2013 voor de mooiste goal van het jaar en de Golden Foot voor beste speler van het jaar.  

0 reacties:

Een reactie posten