Sophia’s hoop | Corina Bomann

 Sophia’s hoop - Corina Bomann (Boekerij)


Het eerste deel van een meeslepende nieuwe trilogie met een sterke vrouw in de hoofdrol


Berlijn, 1926. Het leven van de twintigjarige Sophia Krohn bevindt zich op een dieptepunt. Haar eerste liefde eindigde in een schandaal, haar vader heeft in zijn woede gezegd dat ze hem niet meer onder ogen mag komen en ze kan het zich niet veroorloven om verder te studeren.

Gedesillusioneerd en met haar dromen in puin vlucht Sophia naar Parijs. Daar krijgt ze tegen al haar verwachtingen in een baan bij een groot cosmetica-imperium. Maar met succes komen ook persoonlijke offers: haar baas eist van haar dat ze tien jaar lang ongetrouwd blijft, en dat terwijl Sophia net weer een beetje hoop begon te koesteren dat de liefde haar niet nogmaals voorbij zou gaan.


Een nieuwe trilogie van Corina Bomann. Na de vrouwen van het leeuwenhof en enkele standalone boeken weet ik dat ik enorm geniet van deze auteur haar boeken. Super blij en enthousiast begon ik met veel plezier aan Sophia’s hoop.


De auteur schrijft vlot. Of je haar boeken nu leuk vindt of niet, je kan er niet omheen dat deze auteur weet met wat ze bezig is en het schrijven in dit genre volledig beheerst. Ook dit boek leest makkelijk en snel en heeft die typische stijl waarmee de auteur haar boeken herkenbaar maakt.


Dit zou ook geen typisch Bomann boek zijn zonder de nodige portie drama, verdriet, vreugde en liefde. Soms even zuchten want hoe erg kan het misgaan en soms even zuchten terwijl je zwijmelt bij al die romantische momenten. Dat is ook de focus in dit boek.


Sophia heeft de nodige bagage wanneer ze Parijs gaat/vlucht. Krijgt de job van haar dromen, ondanks enkele rake voorwaarden en valt dan van de ene in de andere gebeurtenis. So far is het leven niets mild voor Sophia. (De focus ligt echt compleet op Sofia. Soms wou ik misschien iets meer details rond haar job enz maar echt sturen doet het niet.) 


Ik spoil niets meer over de verhaallijn, wat ik wel kan zeggen is dat je het tweede deel echt moet lezen. Het leeuwenhof stond meer op zichzelf. Daar kon je de drie boeken gerust als standalone lezen maar hier gaat het verhaal ongetwijfeld verder want wat een cliffhanger op het einde. (Hallo, deel twee, waar ben je?!)


Ik hoef niet na te denken bij deze boeken, enkel lezen en genieten van de nodige portie drama en liefde. All is fair in love and war. Als je houdt van de nodige oprtie drama, intriges, zuchten, liefde, enz... dan is dit alvast een aanrader.


  • Auteur(s) : Corina Bomann
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022593172
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 464
  • Verschijningsdatum : juni 2021


Over De vrouwen van de Leeuwenhof

  • ‘Er is een nieuwe Lucinda Riley opgestaan, en ze heet Corina Bomann.’ de Volkskrant
  • ‘Prachtig! Je voelt haar strijd, haar liefdes, haar keuze…’ Annet Ellenbroek, boekhandel Bruna Ellenbroek, Raalte
  • ‘Vlot en meeslepend geschreven verhaal over een vrouw die moet kiezen tussen liefde en plicht. Heerlijk lezen voor de liefhebbers van Lucinda Riley!’ Margot Osse, boekhandel De Omslag, Rosmalen

0 reacties:

Een reactie posten