Paniek | Sandra J. Paul

 Paniek - Sandra J. Paul (HamleyBooks)


Willem: De eerste knallen lijken op voetzoekers, tot het schreeuwen begint. Verborgen in een schuilplaats met vijf anderen luistert Willem wanhopig naar de kreten om hulp. Ze zitten in the middle of nowhere, niemand komt hen helpen. Hoelang zal het duren voor de schutters hun schuilplaats ontdekken? 


Jake: Jake staart verward naar de feestelijk uitgedoste gasten die in paniek de trap oprennen, en te laat beseffen dat er geen uitweg voor hen is. Schoten weergalmen door het gebouw, hij ziet de schutters op zich afkomen. Hij beseft dat enkel de dood op hem wacht als hij niet meteen reageert. 


Willem en Jake nemen een drastisch besluit. Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet. Twee aparte verhalen over hetzelfde drama worden verweven in een uniek boek.


Een thriller van Sandra J. Paul, dat is toch echt wel iets om naar uit te kijken. Elk boek dat ik lees van deze auteur vind ik steeds steengoed. Ik weet het, ik val daarmee in herhaling maar eigenlijk kan ik dat echt niet genoeg herhalen. Deze auteur is een krak in alles wat ze doet.


1 onheilspellende gebeurtenis, twee verschillende verhalen die je meenemen doorheen de gebeurtenis. Het zou ook geen boek van deze auteur zijn als het niet net dat tikkeltje anders is. Wat dat nu net is kan ik niet verklappen, het zou teveel van de pret en spanning wegnemen. Nieuwsgierig maken, dat kan dan weer wel.


Ik hoorde de auteur zeggen dat ze soms na het schrijven van hoofdstukken even afstand moest nemen van het boek en dat begrijp ik volledig. Vooral Willem zijn verhaal is bovenaards heftig. Zelfs ik wou soms het boek even aan de kant leggen. Natuurlijk doe je dat niet want de schrijfstijl dwingt je verder te lezen. Het is zo goed geschreven en zo spannend.

 

Zowel Willem als Jake hun beleving en kijk op de dingen zijn allemaal mooi door elkaar geweven en laten je soms rillen wanneer bijvoorbeeld Willem iets in Jakes oor fluistert. 

Het boek leest als een film. Had voor mij best nog gedetailleerder mogen zijn en nog meer achtergrond hebben qua personages.


Ik ben fan van dit boek. Een auteur die echt nooit teleurstelt, dat is Sandra J. Paul. En euhm Sandra, bedankt om weer een glansrol te verschaffen. Haha. 


  • Auteur(s) : Sandra J. Paul
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789463967662
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Verschijningsdatum : augustus 2021

0 reacties:

Een reactie posten