Jeugdzonden | Ben Kegels


 Jeugdzonden - Ben Kegels


Max is een schijnbaar onschuldige student die op een dag met een wapen in de hand in elkaar zakt voor de ingang van een politiebureau. Wanneer Max ontwaakt, ligt hij vastgeketend aan een bed en wordt hij ondervraagd door twee rechercheurs die proberen te achterhalen wat zijn plannen waren en waarom er sporen van drugs en alcohol in zijn bloed zaten. Max beseft al snel dat hij zich samen met zijn drie beste vrienden onbedoeld in de nesten heeft gewerkt en dat hij er alles aan moet doen om de rechercheurs op het verkeerde been te zetten, want de waarheid is nog verschrikkelijker dan zij vermoeden.


Jeugdzonden, hebben we ze niet allemaal? Dit boek sleurt je mee in de wereld van Max en zijn vrienden. Een groep van vier die elkaar van kinds af aan kennen en samen opgroeien. Waar de vrienden hun grenzen aftasten en waar uiteindelijk de lijn tussen jeugdzonden en criminaliteit flinterdun blijkt te zijn of er zelfs niet meer blijkt te zijn.


De manier waarop Ben Kegels schrijft is in het begin van het boek iets moeilijker te lezen. Het verhaal lijkt niet echt op gang te komen waardoor je ook niet meteen een klik maakt met personages. Echter denk ik dat zijn schrijfstijl - met de juiste redactie - ongelooflijk snel en vlot kan lezen en naarmate het verhaal vordert vervaagt dit ‘probleem’ wel.


Er zit spanning in - want uiteindelijk lees je wel door en wanneer je niet leest sluimert het boek op de achtergrond - en hoe langer je leest hoe meer vaart er in het boek komt wanneer de verhaallijnen zich naar het plot begeven. Ook zeker niet onbelangrijk in een boek met best heftige gebeurtenissen, is de humor die Ben Kegels hier en daar hanteert.


Opmerking is misschien dat de auteur zijn verhaal stuk voor stukje opbouwt, zijn verhaal stukje voor stukje blootgeeft en er dan soms even volledig over gaat. Niet elke lezer kan dat hebben. Al denk ik dat dit weer, met de juiste redactie op te lossen is.


Jeugdzonden, als debuut zeker geen prut. Heel benieuwd wat deze Vlaamse auteur nog gaat presteren. 


https://benkegels.wordpress.com/


0 reacties:

Een reactie posten