Tuva 1: de jacht | Will Dean


 Tuva 1 : De jacht - Will Dean (A.W. Bruna)


  • HOREN

Tuva Moodyson, een dove verslaggever van een lokaal Zweeds krantje, is op zoek naar het verhaal dat haar carrière kan lanceren, in de hoop eindelijk het piepkleine dorp Gavrik te verlaten.

  • ZIEN

Twee lichamen liggen diep in de bossen bij een afgelegen Zweeds dorpje. Hun ogen ontbreken.

  • ZWIJGEN

Een web van leugens. Een onopgeloste moord van twintig jaar geleden.


Kan Tuva de moordenaar te slim af zijn voor ze diens laatste slachtoffer wordt? Ze wil het graag geloven. Maar daarvoor moet ze haar ergste angsten overwinnen en diep de bossen in trekken.


De jacht is het eerste deel in de ijzersterke nieuwe thrillerserie rondom de dove heldin Tuva Moodyson.


Dit boek Dark Pines is door het gros van de lezers als een echte pageturner en mustread bestempeld, eindelijk is het verhaal nu vertaald naar het Nederlands en kom ik te weten of al dat lof terecht is. De cover zit alvast goed, een echte thriller cover en de knappe auteursfoto mag er ook zijn. Ik wou gelijk het boek induiken.


Het is enorm vlot geschreven. De auteur loodst je door het verhaal met die vlotte pen door middel van korte hoofdstukken verteld vanuit Tuva’s perspectief. Door niet teveel prijs te geven en Tuva best wat mysterieus te houden lees je verder en is het boek loslaten geen optie.


‘‘Wat?’ vraag ik weer, friemelend om mijn gehoorapparaat- jes aan te zetten. ‘Wat is er gebeurd?’ Lena haalt haar hand weg van haar gezicht. ‘Ze hebben een lijk gevonden.’’


Tuva Moodyson is een journaliste, heeft een verleden waar nog vele vraagtekens zijn voor zowel de lezers als voor haarzelf, zo lijkt het wel. In dit boek krijg je naar mijn gevoel de basics mee en is er nog zoveel meer aan dit personage om te ontdekken. 


Tuva werkt voor de lokale krant, wil vooral weg uit het dorp waar ze een goede vriendin heeft maar blijft voor haar moeder. Wanneer er moorden ontdekt worden gaan de ballen aan het rollen want komen deze moorden niet bekend voor? Tuva wil door deze moorden het artikel gaan schrijven dat haar lanceert. Ze geraakt dus dieper en dieper betrokken in de zoektocht naar de moordenaar.


‘Ik ga een hoek om en zwenk langs een afgebroken berkentak. Voor me zie ik lichten, blauwe zwaailichten boven op drie auto’s en een ambulance, en ik ben blij omdat de voertuigen bescherming betekenen en me laten zien waar mijn verhaal is, ...’


Het verhaal is een klassieke thriller, misschien een beetje voorspelbaar - Zweden, bos, jacht is leven daar, moord - maar Tuva maakt veel goed. Ze heeft een heel speciaal karakter, wil heel veel, wil heel professioneel zijn maar iets lijkt haar steeds terug te trekken. Dat uit zich in tig platte batterijen, zowel voor haar telefoon, iPad,... best een dingetje als je journalist bent.


Ik had graag wat meer details gehad op bepaald momenten in het verhaal en ik had graag Tuva wat beter leren kennen alhoewel ik enorm nieuwsgierig ben nu naar hoe ze echt is. Gegarandeerd spannende leesuren.

Prima thrillerdebuut. 


  • Auteur(s) : Will Dean
  • Uitgeverij : A.W. Bruna Uitgevers
  • ISBN : 9789400512108
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 480
  • Verschijningsdatum : januari 2021


Over de auteur:

Will Dean groeide op in de East Midlands en had op achttienjarige leeftijd al in negen verschillende dorpen gewoond. Na zijn studie Rechten werkte hij een tijd in Londen, voor hij voor de liefde naar Zweden emigreerde. Voor zijn gezin bouwde hij er eigenhandig een houten huis, diep in de bossen in een zeer afgelegen stuk van het land. Het dichtstbijzijnde dorp is enkele uren rijden. Vanuit deze basis schrijft hij zijn thrillers. Will is eveneens een obsessief lezer. Zijn debuutthriller Dark Pines was een internationale bestsellersensatie. 


In de pers:

‘Will Deans indrukwekkende debuut laat zien dat zelfs een Brit een meesterlijke Nordic noir kan schrijven.’ – The Times

0 reacties:

Een reactie posten