Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor. | Renate d.

Mijn zoon heeft een seksleven en lees mijn moeder Roodkapje voor.  Renate Dorrestein (Dwarsligger)

In 2013 viert Renate Dorrestein haar dertigjarige schrijverschap. Uitgeverij dwarsligger zet dit jubileum samen met haar fans en lezers luister bij. Lezers konden zelf kiezen welke titel van Renate Dorrestein ze graag in dwarsligger® wilden en welk omslag erop moest komen. En dit is de winnaar: Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor. 

Heleen houdt van haar man, van haar werk en van haar twee kinderen. Maar als ze bijna vijftig is, beginnen haar hormonen haar parten te spelen. Bovendien krijgt haar moeder, met wie zij altijd een moeizame relatie heeft gehad, een herseninfarct. Heleens leven wordt steeds ingewikkelder. Moet ze haar moeder in huis nemen? En gaat haar man tegenwoordig vreemd? En hoe moet ze haar dochter Lizzy beschermen tegen alle gevaren van het bestaan?

Die titel, slaat werkelijk nergens op, en toch is dit zo een goed gekozen titel.
De cover zelf is niet zo mooi maar again de titel maakt alles goed.

Net zoals, ik vind, dat de titel veel humor bevat is dit boek ook zo. Leuke humor maar steeds respectvol, het is toch best een ‘heftig’ onderwerp. 

Renate Dorrestein was schrijfster, journaliste en feministe tot ze in 2018 overleed. Ze heeft sinds haar debuut in 1983 ontelbare romans, kortverhalen en novelles gepubliceerd. Ze staat erom bekend dat ze over maatschappelijke kwesties schrijft en dat mag met dit werk ook duidelijk zijn. - H.

Ook al heb ik nog niet de leeftijd van de vertelster in dit verhaal toch kan ik haar in de meeste dingen perfect volgen. Een moeder-dochter relatie, kinderen, het is allemaal wat.

Een boek geschreven met respect maar met een ongelooflijk fijn gevoel voor humor. Een fijne lees. En echt wel een dikke pluim voor de geniale titel. 


  • Auteur(s) : Renate Dorrestein
  • Uitgeverij : Querido
  • ISBN : 9789490647285
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : dwarsligger
  • Verschijningsdatum : feb2013
0 reacties:

Een reactie posten