De acht bergen - paolo cognetti

De acht bergen - Paolo Cognetti (de bezige bij)

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d'Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.


Dat dit niet mijn favoriete auteur is weten we ondertussen al, dus van de drie boeken komt deze op de tweede plaats. Ik vond ‘de buitenjongen’ iets sterker. Maar dat de schrijver mij niet zo ligt kan ik niet meer ontkennen.

Het is wederom een erg mooi verhaal, ik snap ook deze keer wat hij ermee wil doen en bereiken, I get it, maar het ligt mij niet... Jammer. 

Ik heb nu de drie boeken gelezen en weet niet of ik, als er een nieuw boek komt, het een kans geef. We zien wel. Gelukkig verschillen meningen soms. ;)

Een mooi verhaal, maar het lag me niet ook al snap ik wat het gevoel bij het boek hoort te zijn, ik voel het niet echt. Ook al snap ik waar hij ermee naartoe wil, ik denk steeds net niet. 3/5

  • Auteur(s) : Paolo Cognetti
  • Uitgeverij : De Bezige Bij
  • ISBN : 9789023475682
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : eBook
  • Aantal pagina's : 181
  • Verschijningsdatum :sept2017


0 reacties:

Een reactie posten