Sektes - Vincent dumas

Sektes Cults en Geheime genootschappen - Vincent Dumas

Door de eeuwen heen zijn mensen altijd op zoek geweest naar het hogere en de zingeving van het leven. Goeroes bestaan al eeuwenlang en hebben hun discipelen naar "het licht geleid'. Maar dat is maar een kant van de zaak. Vele malen ging het echter mis. Grootheidswaanzin, occultisme, satanisme en zelfverrijking zijn altijd hand in hand gegaan met dit fenomeen. In dit boek worden zedenmeesters tegen het licht gehouden hetgeen een onthullend beeld oplevert, van de massale zelfmoord in Jonestown tot de vuurdood van de volgelingen van David Koresh in de VS.

Altijd leuk zo een boeken, ik ben wel fan van dingen die echt zijn, waargebeurd en waar ik nog iets van opsteek. Laat ons ook eerlijk zijn sektes enz maken ons gewoon nieuwsgierig.

Sommige van de sektes in het boek kennen we allemaal en komen zelfs nu nog in de media. Toch was het fijn om het allemaal nog eens op een rijtje te zien staan en hier en daar nog een extra weetje of foto te zien.

Over sommige sektes in het boek had ik dan weer nog nooit gehoord en was het beste interessant om er meer van te weten te komen. Vooral het level van bizar en hoe zoveel mensen erin meegaan blijft me verbazen.

Tijdens het lezen moest in steeds maar weer denken “Hoe?” , echt die vraag blijf ik maar herhalen. Ik ga dit (hopelijk) nooit volledig begrijpen. Elk hoofdstuk heeft begeleidende foto’s wat het echt een leuke makkelijke lees maakt vol wist-je-datjes. 3/5

  • Auteur(s) : Vincent Dumas
  • Uitgeverij : TDM B.V.
  • ISBN : 9789493001121
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : juli 2019 


0 reacties:

Een reactie posten