Fourth Wing | Rebecca Yarros Fourth wing - Rebecca Yarros (Zomer & Keuning)


'In steen gebrand' van Rebecca Yarros is het eerste deel van de populaire Fourth Wing-fantasyserie over Violet. Haar droom om scribent te worden aan het befaamde Basgiath Oorlogscollege valt in duigen wanneer de generaal – oftewel haar moeder – haar opdraagt deel te nemen aan het selectieproces van de Drakenrijders. De helft van de cadetten zal het eerste jaar niet overleven en de meesten willen Violet vanwege haar afkomst uit de weg ruimen – vooral Xaden, de meedogenloze (en aantrekkelijke) leider van het squadron. Violet moet alles op alles zetten om te overleven, want op Basgiath zijn er maar twee opties: afstuderen of sterven.


Laat me meteen eerlijk zijn, dit is een review met wisselende emoties. Want het is gebeurd, ik heb me op de hype gestort die Fourth Wing heet.


Eerst en vooral, dit verhaal is super vlot geschreven. Ik ben dan ook doorheen dit verhaal gevlogen. (Hoe kan het ook anders met al die draken hĆØ šŸ˜‰) De schrijfstijl is heel makkelijk dus ideaal voor lezers van jong tot oud. En ondanks dat ik niet helemaal fan ben, las ik wel vrijwel non-stop door.


Het verhaal, dat moet ik toch echt opdelen in twee stukken. Het ene stuk gaat over de rijders en hun draken en alles daar rond en dan natuurlijk, het stuk rond Xaden en Violet. Voor mij zat de balans tussen die twee stukken niet goed. Die overgangen werden voor mij iets te hard afgekapt en er bleef met momenten bitter weinig over van het verhaal door alle seksuele spanningen/gebeurtenissen.  


Het draait toch echt vooral rond Violet en Xaden en hun seksuele chemie. kan, mag, het zijn leuke personages, maar ik was misschien al iets meer invested in de draken, oorlog en bleef dus met die honger zitten. Al zag ik dat einde niet aankomen en dus ben ik toch weer nieuwsgierig hoe dat stuk van het verhaal verder gaat. Zie je, veel verschillende emoties. 


Toch, ik ben er zeker van dat als mijn oudste dochter dit boek zou lezen, ze er helemaal weg van zou zijn. Fantasy die makkelijk te begrijpen valt, geen ingewikkelde wereld, heel veel romantiek, knappe personages, dan is dat inderdaad het ideale boek.


  • Auteur(s) : Rebecca Yarros
  • Uitgeverij: Z & K
  • ISBN : 9789020554045
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 644
  • Verschijningsdatum : oktober 2023
  • Serie : Fourth Wing
  • Thema : Donkere fantasy; Hedendaagse romantiek; Met betrekking tot jongvolwassenheid; Mythische wezens: draken; Romantiek: fantasy en paranormaal; Romantische fantasy
  • Trefwoorden : BookTok

0 reacties:

Een reactie posten