De geest van Versailles | Emmelie Arents


 De geest van Versailles - Emmelie Arents (HamleyBooks)


Een hervertelling van The Hunchback of Notre-Dame.


De verminkte Noâm leeft als een geest binnen de muren van Château de Versailles als de geadopteerde zoon van Claude Chardin, lijfarts van Louis XIV. Noâm krijgt de opdracht om de koning te genezen, maar de voorwaarde is duidelijk: hij mag nooit worden gezien.


Catalina Amati, een getalenteerde straatvioliste, betovert de Parijzenaren met haar prachtige muziek. Dan krijgt ze een onverwacht verzoek om deel te nemen aan de muziekwedstrijd van Zijne Majesteit in Château de Versailles.


Wanneer hun paden kruisen, raken ze onherroepelijk verstrikt in de intriges aan het hof van de Zonnekoning.


Ik deed er eventjes over maar toen ik eenmaal de klik maakte met dit verhaal werd ik een fantastische, historisch en magische wereld ingezogen waar ik de tuinen van Versailles kon ruiken, de muziek kon horen en de aanwezigheid van Naom kon voelen. 


Het boek is ook doorspekt met echte wist-je-datjes over de Zonnekoning waardoor dit boek nog een extra dimensie kreeg. Heel leuk om al die dingen te ontdekken doorheen het verhaal. Ook de Notre Dame vibe is, uiteraard, aanwezig in dit verhaal. Het maakte het allemaal erg leuk lezen en bijzonder. 


De schrijfstijl is, eenmaal in het verhaal, enorm vlot. Ik kon niet meer stoppen met lezen, moest doorgaan en ben pas gestopt toen het boek uit was. Ook al is mijn oudste dochter geen lezer, bij sommige boeken denk ik dat het leuk zou zijn voor haar, en dat had ik ook met deze lees. Ik denk dat menig persoon snel warm te maken is met dit boek.


Dit boek heeft dus niet enkel een mooi verhaal en een mooie achtergrond, de uitgave is ook nog eens enorm mooi. Ik las het boek als ebook maar heb hem met plezier fysiek in huis.   Genoten van de geest van Versailles. 

0 reacties:

Een reactie posten