Hof van Schaduw | Victor Dixen
 Hof van schaduw. Vamyria 1 - Victor Dixen (LS Amsterdam)


Het is 1715 als Zonnekoning Lodewijk XIV sterft. Vanaf dat moment leeft hij voort als Schaduwkoning van de vampieren en houdt hij zijn rijk in een ijzeren greep. Gewone stervelingen dienen zich te houden aan strenge regels en moeten de vampieraristocratie letterlijk van vers bloed voorzien. Drie eeuwen later regeert de Schaduwkoning nog steeds, maar groeit het verzet onder de gewone mensen. Wanneer Jeannes ouders en broer vermoord worden vanwege hun rebellie, zweert Jeanne wraak te nemen op de Schaduwkoning. Ze weet, vermomd als dochter van een baron, te infiltreren in de school op Versailles waar jonge edelen worden opgeleid voor het hof. Achter de gouden façade van Versailles is een wereld vol intriges, verraad en gruwelijkheden. Lukt het haar te overleven tussen de ondoden?


Een echte YA vol vampiers. Heerlijk. Ik las het in een ruk uit en het is dankzij dit soort verhalen dat vampiers iets speciaals hebben dat mensen steeds opnieuw intrigeert. 


De schrijfstijl is ongelooflijk vlot en op zo een manier neergepend dat jong, oud en iedereen ertussen van dit boek kan genieten. Het is pure ontspanning terwijl het verhaal spannend, emotioneel en vol intriges zit en je leest tussen de lijnen door dat er nog zoveel meer is dan wat nu al verteld is.


Over het verhaal zelf wil ik niet veel loslaten, dat moet je zelf ontdekken. De personages die geïntroduceerd zijn, hebben allemaal hun eigen - beladen - schaduw en alles en iedereen lijkt met elkaar verbonden. Verschillende twists, turns en cliffhangers. 


Wat dit boek wel is, wat misschien niet iedereen kan bekoren, is dat het echt een YA. Het is geen ingewikkelde fantasy dus als je het boek induikt met die gedachte, ga je misschien teleurgesteld geraken. 


Ik kijk alvast vol spanning en enthousiasme uit naar het volgende deel want ik heb 1001 vragen over zowat alles en iedereen en ik wil snel antwoorden. Vampyria heeft er een fan bij. 


  • Auteur(s) : Victor Dixen
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
  • ISBN : 9789021037912
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 368
  • Verschijningsdatum : juni 2023
  • Serie : Vampyria
  • Thema : Kinderen / tieners: algemeen: vampiers, weerwolven en gedaanteverwisselaars; Kinderen / tieners: fictie: algemene fictie; Kinderen / tieners: fictie: fantasy; Kinderen / tieners: fictie: historische fictie; Leeftijdscategorie: vanaf 15 jaar; Versailles

0 reacties:

Een reactie posten