Na die nacht - Karin Slaughter


 Na die nacht - Karin Slaughter (HarperCollins)


Vijftien jaar geleden werd Sara Lintons leven volledig op zijn kop gezet toen een avondje uit in een gewelddadige aanval eindigde, die haar wereld uiteen deed spatten. Inmiddels is ze erin geslaagd haar leven weer op te bouwen. Ze is een succesvol arts, verloofd met Will Trent – van wie ze zielsveel houdt – en heeft het verleden achter zich gelaten. 

Tot ze tijdens een nachtdienst op de spoedeisende hulp de zwaargewonde Dani Cooper treft met letsel dat akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van haarzelf destijds. Terwijl Sara alles op alles zet om het leven van deze jonge vrouw te redden, beseft ze dat het verleden niet voor altijd begraven kan blijven... 


Ik ben een grote Karin Slaughter fan, dat zal iedereen die me kent of volgt op Instagram bevestigen. Dat wil echter niet zeggen dat ik de boeken niet eerlijk zal beoordelen. Wanneer een boek minder is, zeg ik het evengoed. Maar dit boek… Dit boek is ongelooflijk sterk geschreven. 


Wat een verhaal. Dit voelt aan als een van de donkerste boeken die Karin Slaughter al schreef. Zo ervaarde ik het doorheen het gehele boek. Niemand drukt zo hard op pijnpunten als karin Slaughter, en goed dat ze dat doet. Een dikke pluim om meer dan een actueel pijnpunt in dit verhaal te stoppen.


De schrijfstijl is zoals we gewoon zijn van Karin Slaughter. Het is vlot en rechttoe rechtaan. Slaughter draait niet rond de hete brij heen. In dit boek diept ze Sarah, Will en alle andere personages nog verder uit wat het verhaal nog meer beladen, emotioneler én persoonlijker maakt. Alle maskers vallen af, alles komt open te liggen, oude wonden rijten open en nieuwe wonden worden genadeloos gemaakt. 


Het is een heftig en donker verhaal, het grijpt je zonder meer naar de strot. Het zette mij meermaals aan het denken en ook meermaals viel ik stil door de tranen en emoties die de overhand namen. Dit is zonder twijfel mijn favoriete boek van deze auteur.


Een bloedstollende rollercoaster aan emoties tijdens een gruwelijke zaak die oude wonden meedogenloos openrijt waardoor alle personages hun ziel blootleggen. Niemand die zo meesterlijk thrillers schrijven kan als de queen of crime, Karin Slaughter.


  • Auteur(s) : Karin Slaughter
  • Uitgeverij: Harpercollins
  • ISBN : 9789402713350
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 432
  • Verschijningsdatum : juni 2023
  • Thema : Misdaad en mysteriefictie; Psychologische thriller; Thriller / spannende fictie
0 reacties:

Een reactie posten