Zonder jou besta ik niet | Petra Kramer


 Zonder jou besta ik niet - Petra Kramer (Paris Books)


Zonder jou besta ik niet Iedere vrouw heeft misschien wel eenmaal in haar leven een duivel nodig Petra is een gescheiden vrouw met een drukke baan. Als ze de charmante en ondernemende Olivier ontmoet is ze op slag verliefd. Maar Olivier blijkt een meester-manipulator te zijn en krijgt griezelig veel controle over haar leven. Petra wordt gaandeweg een schim van zichzelf en haar leven brokkelt af. Dan doet ze een aantal schokkende ontdekkingen. Haar geliefde blijkt als een parasiet op verschillende vrouwen te hebben geleefd. Langzaam begint de afschuwelijke waarheid tot haar door te dringen. Hoe komt het dat ze zichzelf zo kwijt kon raken in deze destructieve relatie? En hoe vindt ze de kracht om los te komen? Zonder jou besta ik niet is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over narcisme, liefdesbedrog en vrouwelijke kracht.


Wat een verhaal. Gek toch hoe iemand zo onder je huid kan kruipen, gek hoe iemand je zo ver kan krijgen dat wanneer je de puntjes eindelijk met elkaar kan verbindend, het eigenlijk al veel te ver zit. Jezelf kunnen loswrikken uit een toxische relatie is alles behalve makkelijk, 


Qua leeservaring blijft het allemaal wel wat op afstand voelen. Heel diep gaat de auteur er niet op in, het is een beetje vlak geschreven waardoor de intensiteit soms wat zwak is. Ergens is dit natuurlijk begrijpelijk, de moed die het neerpennen van dit verhaal vraagt is niet niets.


De algemene schrijfstijl was voor mij niet de meest soepele maar dat doet niets af aan hoe erg dit moet zijn geweest natuurlijk. Het verhaal van Petra is jammer genoeg geen alleenstaand geval, en goed dat Petra haar verhaal verteld. Hopelijk geeft dit vrouwen en mannen in dezelfde positie de kracht om op te staan en zich weer een weg naar gelukkig zijn te banen.


  • Auteur(s) : Petra Kramer
  • Uitgeverij: Paris Books
  • ISBN : 9789493280465
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Verschijningsdatum : september 2022
  • Thema : Verhalend thema: liefde en relaties


Petra Kramer begeleidt organisatieveranderingen en werkt als executive coach. Ze heeft vaker zakelijk gepubliceerd, maar dit is haar eerste roman. Een verhaal gebaseerd op heftige gebeurtenissen in haar eigen leven. Petra heeft twee kinderen en woont in Bussum.

0 reacties:

Een reactie posten