De hulp | Frieda McFadden


 De hulp - Frieda McFadden (VBK Lab)


'Welkom bij de familie,' zegt Nina Winchester terwijl ik haar elegante, verzorgde hand schud. Ik glimlach beleefd en kijk de marmeren gang rond. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen. Maar ik zal snel ontdekken dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de mijne... Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik haal hun dochter op van school. En ik kook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin voordat ik alleen ga eten in mijn kleine kamer op de bovenste verdieping. Ik probeer te negeren hoe Nina er een zooitje van maakt, alleen maar om te zien hoe ik het opruim. Hoe ze vreemde leugens vertelt over haar eigen dochter. En hoe haar man Andrew elke dag meer gebroken lijkt. Maar als ik in Andrews knappe bruine ogen kijk, zo vol pijn, is het moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn om Nina's leven te leiden. De inloopkast, de luxe auto, de perfecte echtgenoot. Ik pas een van Nina's smetteloze witte jurken maar één keer. Gewoon om te zien hoe het is. Maar ze komt er al snel achter... en tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat. Maar ik stel mezelf gerust: de Winchesters weten niet wie ik werkelijk ben. Ze weten niet waartoe ik in staat ben...


Een verhaal waar het er - met momenten - vingerdik opligt. Of toch niet? Want je voelt aan alles dat bij geen enkel personages echt is wat het lijkt en de spanning is voelbaar. Hoe zit dit verhaal in elkaar en wat gaat er nu echt gebeuren. Dit gevoel, doorheen heel het boek. Sterk, 


Een deel van het verhaal lees je vanuit Minnie haar standpunt, een deel vanuit Nina haar standpunt en het laatste deel verdeeld zich over de verschillende personages. De schrijfstijl is vlot, snel en daardoor is dit een boek dat je in een ruk kan, maar vooral wil uitlezen. 


Tot op de laatste pagina is niet duidelijk hoe dit verhaal zal aflopen en hoe het nu werkelijk allemaal in elkaar zit. Naar het einde toe werd ik van de enkele plottwist in de andere geslingerd. De ene verbazing na de andere volgde zich op. 


Dit is echt een boek geschreven om zijn lezers te entertainen met een thriller verhaal en de auteur slaagt daarin met zeer veel glans. Het beste nieuws is misschien nog wel dat dit een eerste deel is, dus ik ben meer dan benieuwd naar deel 2.


  • Auteur(s) : Freida McFadden
  • Uitgeverij: VBK Lab
  • ISBN : 9789032520335
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 336
  • Verschijningsdatum : maart 2023
  • Thema : Misdaad en mysteriefictie; Psychologische thriller; Romantische spanning; Thriller / spannende fictie

0 reacties:

Een reactie posten