Kersenrood & kriekezot - J.B. Ocean


 Kersenrood & kriekezot - J.B. Ocean (HamleyBooks)


Charlie is vijfendertig en single. Ze baat een hippe ontbijt- en lunchbar uit op de Antwerpse Sint-Andriesplaats en heeft een leuk leven, al voelt ze zich soms een beetje eenzaam. Met de hulp van haar vriendinnen gaat ze op zoek naar een date, maar dan ontvangt ze een brief die haar leven op zijn kop zet. 


Begin jaren tachtig: hoewel Georgina verloofd is met Bertrand, heeft ze niet het gevoel dat hij de ware is. Dat wordt bevestigd wanneer de knappe Paolo haar tijdens een zwoele Italiaanse zomer zoent. Helaas steekt het lot een stokje voor hun romance en wordt Georgina voor een verscheurende keuze gesteld. Sindsdien heeft ze nooit nog kersen gegeten.


Antwerpen, lekker eten, Italië, kersen, verloofden, het leven en zijn vele onvoorspelbare bochten en hoeken,… het zijn maar enkele woorden die samenvatten wat je kan verwachten van dit nieuwe boek door schrijvers duo JB Ocean. 


Na het lezen van blauw en hoe beide auteur daar de personages neerpende, was er absoluut geen discussie mogelijk dat ook in dit boek de personages grondig uitgewerkt zouden zijn. De personages, Charlie en Georgina, zijn leuk maar zijn ook veel meer dan dat door hun verhaallijn. Het evenwicht zit qua personages en verhaal perfect in deze feelgood.


De schrijfstijl is vlot en er is geen moment te merken dat dit door twee auteurs is geschreven. Beide auteurs moeten dus wel enorm op elkaar ingespeeld zijn. Ook schrijven ze echt feelgood. Dat is zo leuk, en zo welkom de dag van vandaag. Even in een goed en leuk boek duiken dat een fijn verhaal heeft, grappig is en je met een goed gevoel achterlaat. 


Dit boek lijkt mij ideaal als zomerse lees en ik weet alvast een zomer lang welk boek ik cadeau ga geven. 


  • Auteur(s) : J.B. Ocean
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464510782
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 280
  • Verschijningsdatum : mei 2022

0 reacties:

Een reactie posten