Amarant - Emmelie Arents


 Amarant - Emmelie Arents (HamleyBooks)


Ceda is een Creatie, geboren om te sterven. Wanneer de dag aanbreekt dat ze haar lichaam moet afstaan, beseft ze hoe graag ze wil blijven leven. Haar Maker helpt haar uit de instelling ontsnappen, maar buiten de vertrouwde muren wacht een verschrikkelijke waarheid. Arelle behoort tot de laagste klasse van de samenleving. Ze leeft elke dag in angst, wetende dat zij of haar geliefden voor orgaandonatie kunnen worden geselecteerd. Geleid door haar haat voor leider Derix Silas, besluit ze om mee te werken aan het plan van STORM, een organisatie die het systeem wil vernietigen.


Dat ik enorm geniet van deze auteur haar schrijven is geen geheim meer. Haar eerste boek was voor mij een perfecte introductie tot fantasy en de duologie rond hoofdpersonage Taran was ronduit geweldig. Emmelie Arents weet hoe ze moet schrijven. Punt. Met dit boek laat ze zien dat ze blijft groeien in boeken schrijven. 


Een verhaal van uiterste, een verhaal waar rijk en arm niet duidelijker kan zijn, waar mens en creatie een doel hebben. Zowel Arielle als Ceda hebben een duidelijk doel, al komt die laatste daar pas achter wanneer het tijd is. Personages verzinnen die aan je blijven plakken is iets waar deze auteur haar tijd voor neemt en dat loont. 


Zowel de personages als het verhaal blijven in hoofd zinderen waardoor - net zoals de vorige boeken - doorlezen de enigste optie is. Het intrigeert je, is mysteries, het id snel, verrast op de juiste momenten en de auteur laat het allemaal als een puzzel in elkaar vallen. 


Genieten. Met een grote G.


  • Auteur(s) : Emmelie Arents
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464510072
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 340
  • Verschijningsdatum : mei 2022

0 reacties:

Een reactie posten