De pijn die wij verbergen | Monica Haak


 De pijn die wij verbergen - Monica Haak (HamleyBooks)


Als Fleur op haar Instagram-story een vervelende reactie krijgt van een anoniem account, neemt ze het eerst niet zo serieus. Maar als er steeds gemenere berichten volgen, wordt Fleur beetje bij beetje overgenomen door haar angsten. Hoe kunnen berichten zoveel pijn doen? Wie zit er achter dit account? Fleur heeft hulp nodig om de ballen in haar leven hoog te houden, maar als je niet meer weet op wie je kunt vertrouwen... 


Fleurs beste vriend Matt heeft zijn eigen struggles. Zijn nieuwe vriendin lijkt het niet goed met Fleur te kunnen vinden en hij heeft veel studiekeuzestress. Matts strenge ouders hebben een andere toekomst voor hem voor ogen dan hijzelf. Ook bij hem bouwt er een hoop spanning op, maar hij weet niet hoe hij hiermee om moet gaan...


Het tweede boek van Monica Haak - een hardcover met prachtige kleuren en een sterke titel - en ook deze keer slaagt de auteur erin om heel herkenbaar dingen te schrijven en nijpende punten aan te halen. En eerlijk? Ik had niet anders verwacht van deze auteur na het lezen van haar eerste boek. 


Fleur, Matt en alle andere personages zijn echt. Zo komen ze over en laat ik ook maar eerlijk zeggen dat die broer-zus en zus-zus dynamiek in het echt ook zo is. Het was zo herkenbaar en voor mij even een trip down memory Lane. Enkel was ons taalgebruik nog net niet hip denk ik. Deze leuke dynamieken zorgen er voor dat het boek prettig lezen blijft terwijl het toch een heftig verhaal bevat.


Monica is een kei in het overbrengen van emoties en wat die met een mens kunnen doen. Zowel bij Fleur als Matt begreep ik exact hoe ze zich op sommige momenten voelden door de schrijfstijl van deze auteur. Die is heel vlot en beeldend. Beeldend in gevoelens overbrengen en dat is zeker niet makkelijk, maar de auteur slaagt er met glans in. Dit moet toch een het krachtigste element van de auteur haar schrijven zijn.


Hoe voelden emoties aan toen we zelf zestien waren, drama en heftig, liefde en verlies, warm en koud, vriendschap,… met deze YA geeft Monica Haak het nog eens fijntjes weer. Net zoals Voor verdriet heeft niemand tijd, is dit boek een meerwaarde in de boekenkast van mezelf en mijn tieners.


  • Auteur(s) : Monica Haak
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464510164
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 320
  • Verschijningsdatum : april 2022

0 reacties:

Een reactie posten